Silat at Extival..





Gambar masa ujian Bengkung..






Gambar mase latihan asas pisau kat kem Idaman.....




salam n selamat sejahtera.. semoga tuhan menurunkan kesejahteraan kepada anda semua.. amin..amin..amin..

ok, kali ni aku nak bg tau korang 1 mainan nombor. bnd ni pon kawan aku yg bg kat email aku. mase 1st time cube, perh...tahap xcited aku melampau2 (sila baca dgn nada teruja)..

tapi aku x tau ar cam ne riaksi korang. mungkin ade yg dah tau. hahaha.. what ever la.
ok, ni aku nak tunjukkan permainannyer..

alatan yg diperlukan hnya kalkulator, daya ingatan yg baik n kejujuran dlm mnekan no. jgn tipu2 k, Tuhan Marah..

MAINAN PERTAMA :

• Ia cuma mengambil masa lebih kurang 30 saat.
• Ikut arahan pada setiap muka surat.
• Jangan pergi ke slide terakhir sebelum anda siapkan kesemua kiraan.
• Bersedia dengan mesin kira anda!!

1. Mula-mula, tetapkan dalam seminggu berapa kali anda ingin makan malam di restoran.

2. Darabkan dengan 2

3. Tambah 5

4. Darabkan dengan 50 .

5. Jika tarikh lahir anda tahun ini sudah lepas tambah 1758 sebaliknya tambah 1757 jika ianya belum lepas.

6. Kiraan terakhir:

Tolak tahun anda dilahirkan.
(contoh.: 1941, 1973, dsb.).

7. Jumlah anda sekarang dalam tiga digit nombor.

Digit pertama dari 3 digit tersebut menunjukkan :

8. Adalah jumlah nombor yang anda ingin makan malam di restoran dalam seminggu.

9. Sekarang yang paling cool!!!

2 digit terakhir memberitahu anda umur anda pd tahun 2008..
(korang pikir2 ler mase tahun 2008 umur korang bape tahun)


ok, ni yang seterusnya..



MAINAN KEDUA :

Ambil handphone anda sekarang,dan cuba langkah2 yg aku sebutkan di bawah
ini.

* Masukkan tiga nombor pertama handphone anda itu (bukannya 012, 016, 014, 017, 018, 013, atau 019) ke kalkulator..

* Darab dgn 80

* Tambah 1

* Darab dengan 250

* Campurkan empat nombor terakhir telefon anda

* Sekali lagi campurkan empat nombor terakhir tadi

* Tolak 250

* Bahagi dengan 2

Cuba tengok kalkulator,betul tak yg tertera itu adalah nombor handphone
anda?Kalau tak percaya,cuba sekali lagi..


ha, cam ne? dapat x? huahua.. ok tu je la mainan nombor yg aku nak share ngan korang. klu de sape2 yg ade mainan spesis cam ni, kongsi2 la yer.. sharing is caring. haha

NotaKaki : aku paling suke subjek add math. hahaha.. Love u Miss Rosni as my add math's teacher.


perh..panas sial ati aku dengar 1 komen dr wordpress aku.. memang menusuk kalbu dan sanubari. pesanan aku kpd makhluk yg bagi komen :

1. klu aku nak story psl diri aku ker, hidup aku ker, pengalaman aku ker, aku peduli per.. aku x nah suruh pon ko bukak blog aku. aku x nah pkse pon ko bg komen or bace ap yg aku nak komen. x yah nak bajet sgt.

2. ayat ko tu biar elok sikit. mcm gampang.. aku x nah kacau privasi ko, so, x yah nak hina2 blog aku.

3. yg ko sebok2 ckp wordpress aku buruk la..usang la..pehal? dah mmg aku x update citer dlm tu. klu aku nak merepek ker, mencarut ker, tu aku punyer hal. ko x yah nak sebok2. paham.

4. jage kehidupan ko dulu. sblum nak sebok2 hal org..



NotaKaki : sengal..ntah pape





ok, aku buat entri ni semata2 nak ucapkan jutaan dan berbilionz2 terima kasih kepada YBhg. Dato' Prof. Hj. Mohd Adanan bin Isman yang telah bertungkus lumus sepanjang hayat beliau menjadi Rektor di Kolej aku ni. kini, Kuis telah kehilangan tonggak utama yg akan bersara x lama lagi.

klu nak cakap jasa2 beliau, memang la teramat banyak. dari Kuis yg dulunya ntah pape, students pon boleh dikira. sehingga kini, ia menjadi Gah. Nama Kolej Diganti Kolej Universiti dan insyallah nanti bertukar Universiti penuh. atas jasa beliau dan rakan2 nya memartabatkan dan menaikkan nama KUIS, kini KUIS dikenali sehingga ke luar negara.

beliau saorang yg amat2 peramah. kuat ke masjid. n low profile. aku teringat mase sem 1, aku nah panggil dia Pak cik masa kat masjid KUIS. ye la..mase tu dia pakai mcm org biasa jer, siap berselipar jepun. last2 upenyer dia Dato' Rektor. hahaha tergelakku sendirian

so, Tahniah atas kejayaan beliau menaiktarafkan KUIS dan jasa2 beliau selama ini. semoga Allah merahmati Kehidupanmu Dunia & Akhirat.. Amin..

NotaKaki : Jasamu Dikenang..


Social Share!

Get Social Share 2.0!